Soorten rolstoelen en hun functionaliteiten

Een rolstoel wordt gebruikt door mensen die vanwege een ziekte, handicap of blessure slecht ter been zijn. Het helpt hen mobieler en onafhankelijker te worden. Er zijn verschillende soorten rolstoelen die om verschillende redenen worden gebruikt. Het is belangrijk om de beperkingen en veilige bediening van de rolstoel die u kiest te begrijpen.

Handmatige rolstoelen

Een handbewogen rolstoel is een rolstoel die door de gebruiker wordt voortbewogen. Het wordt meestal gedaan door op ronde staven te duwen die de wielen omringen. Deze rolstoel heeft ook handvatten aan de achterkant zodat hij door een andere persoon kan worden geduwd. Een handbewogen rolstoel is gemakkelijk te onderhouden, licht van gewicht en de goedkoopste in aanschaf.

Elektrische rolstoelen

Elektrische rolstoelen worden aangedreven door een motor en batterij. Ze zijn zeer geavanceerd. Ze worden bediend met een joystick of drukknoppen. Sommige elektrische rolstoelen maken gebruik van geavanceerde technologie en kunnen trappen oplopen, over grind bewegen en zelfs omhoog gaan om toegang te krijgen tot hoge planken. Elektrische rolstoelen hebben sterke frames nodig om de motor en batterij te ondersteunen, dus ze zijn erg zwaar en ook vrij duur.

Sport rolstoelen

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze rolstoelen ontworpen om te sporten. Ze zijn ultra lichtgewicht en toch zeer stabiel. Ze worden vaak gebruikt voor tennis, basketbal en marathons.

Honden rolstoelen

Ja, er bestaat zoiets als rolstoelen voor honden. Ze zijn gemaakt om gehandicapte en gewonde honden te helpen hun mobiliteit terug te krijgen. Vaak is het probleem de heupverplaatsing of een dwarslaesie waardoor de hond geen controle meer heeft over zijn achterpoten. De hondenrolstoel past op de achterpoten en rolt over de vloer en de hond beweegt met zijn voorpoten naar voren. Dit helpt de hond weer mobiel te worden en een gelukkig en gezond leven te leiden.

Kinderrolstoelen

Kinderrolstoelen zijn zowel in handmatige als elektrische vorm. Het zijn slechts kleinere versies van de grotere rolstoelen voor volwassenen. Deze zijn meestal verstelbaar, zodat ze met het kind mee kunnen groeien en uitzetten om het gewicht en de massa op te vangen naarmate het kind groeit.

Elke keer dat u op zoek bent naar een rolwagen, naar welk type u ook op zoek bent, is het een goed idee om wat vergelijkingsshoppen te doen. Verschillende rolstoelen hebben verschillende mogelijkheden en ook verschillende prijzen. U wilt er zeker van zijn dat u een goede deal krijgt voor uw geld en dat u de beste rolstoel krijgt voor de persoon die hem gaat gebruiken. Rolstoelen koop je vandaag in feestelijke kleuren en stoelprints. Bovendien kunt u ze na aankoop verder aanpassen om de rolstoel uniek te maken voor de gebruiker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.